A balatongyöröki strand

8313 Balatongyörök, Strand Hrsz. 1124/4Sport, AktívStrand

Nyitva tartás

A strandi szezon és hivatalos nyitvatartás kezdete: 2024. június 1.

Elérhetőségek

8313 Balatongyörök, Strand Hrsz. 1124/4+36 30/844-XXXmegjelenítés info@balatongyorok.hu https://balatongyorok.hu/latnivalok/strandolas/ Facebook

Nyitvatartás

június - augusztus
hétfő
08:00-18:00
kedd
08:00-18:00
szerda
08:00-18:00
csütörtök
08:00-18:00
péntek
08:00-18:00
szombat
08:00-18:00
vasárnap
08:00-18:00

Nyitvatartási időn túl a strand ingyenesen látogatható.

A strand kapui a biztonsági szolgálat által pénteken és szombaton 01.00 órakor, minden más napokon 24.00 órakor zárnak. A rendelkezés elsősorban a helyi lakosok, üdülőtulajdonosok és az üdülő vendégek éjszakai pihenését, másrészt a strand infrastruktúrájának, rendezett környezetének megóvását szolgálja.

Ha egy igazi családi- és gyermek vízi paradicsomra vágyik, akkor a balatongyöröki strand hosszú homokos, lidós partszakasszal, árnyas és napos területek váltakozásával az ideális fürdőhely az Ön számára!

 • A strand rendelkezik főbejárattal, mely a vasúti keresztedződéstől érhető el, valamint 2.pénztárral, mely a vasúti gyalogos felüljárótól vagy a biciklis úton közelíthető meg. Minden a két bejárat akadálymentesített.
 • Megközelíthetőség: Az autóval érkezők számára ingyenes parkoló, mozgáskorlátozott parkoló a strand közelében. Vasútállomás 1 percre a strand főbejáratától. Legközelebbi buszmegálló a 71-es főúton, mely a strandtól 30 perc sétával érhető el. Hajóval érkező vendégek közvetlenül érik el a strand főbejáratát 1 perc sétával. A balatoni kerékpárút a strand mellett halad el.
 • Családoknak és gyermekeknek: 120 méter homokos partszakasz, játszótér, homokozó, vízicsúszda.
 • Pihenni vágyóknak: árnyas és napos területek váltakozása, napozóstég.
 • Aktív időtöltésre vágyóknak: strandröplabda, vízibicikli kölcsönzés, kajak, kenu, SUP bérlés, a nyílt vízfelületen kialakított vízilabdapálya, vízikosárlabda.
 • Biztonságunk érdekében: vízimentők és orvosi felügyelet a strand nyitva tartási idejében
 • Értékmegőrző: Több, mit 60 db széf bérelhető naponta. Bérlés és információ a strand pénztárban
 • Egyéb szolgáltatások: ingyenes internet, kerékpártároló (minden bejáratnál), sportszerkölcsönző, azonnal elérhető szemetesek, éttermek a gasztronómiai élményekért, röplabdapálya, ping-pong asztal, teqball asztal
 • Napozóstég
 • Átöltözési lehetőségek: Több helyen kihelyezett öltöző fülkét és öltöző épületet tudnak használni az ide látogató vendégek. Mozgáskorlátozottak részére elérhető öltöző a strand közepén és hátsó részén megtalálható.
 • Mosdó: A strandon két területen is folyamatosan üzemel, mely épületekben mozgáskorlátozott mosdó is megtalálható. Kisgyermekkel érkező vendégeink részére ezen épületekben található 2 db pelenkázó szoba, pelenkázóasztallal, kismama fotellel, kézfertőtlenítővel

A balatongyöröki strand vize kiváló minőségű és kristálytiszta, minden évben a legjobbaknak járó kékhullám zászló kitüntetéssel díjazott. 2015-ben a legmagasabb pontszámot a balatongyöröki strand kapta Balatontipp internetes régiókalauz által indított, Legkedveltebb Balatoni Strand versenyen!

2018-ban a Balaton “Legzöldebb” Strandja Balatongyörök Községi strandja lett, amelynek kiválasztásakor a bírálati szempontok között volt egyebek között a környezeti nevelés, a takarékos vízhasználat, a megújuló energia használata, a kerékpáros megközelíthetőség, az állatvédelem és a helyi termékek forgalmazása.

 

Megosztás Email