Piknikezés

8313 Balatongyörök, Kirándulás

Piknikezés
A falu főutcáján végighaladva, átkelve a 71-es számú főúton, és egyenesen tovább haladva a Mogyorós utcán, az erdő szélén található a szalonnasütő, melynek hivatalos neve: Bélapi-pihenő. További piknikező hely a Szépkilátó és a Római forrás környéke is.

Bélapi-pihenő

A piknikezésre ideális Bélapi-pihenő padokkal, eső ellen védelmet nyújtó faházzal hívogat minden természetkedvelőt. A hely számos túraútvonal kiindulópontja és helyt ad a gyakori civil piknikezéseknek. Alkalmas szalonnasütésre, bográcsos főzésre is. Gyerekeknek játszótér, fa padok, esőbeálló kínál kényelmes szórakozást, pihenést.

Az erdő széli kirándulópont zöld környezetben, a nagyvilág zajától elzárva, mégsem helyezkedik el túl messze a településtől. Labdás játékokra is alkalmas a terület, amely biciklivel is könnyedén elérhető. Tavasszal kellemes medvehagyma illat száll a környéken, hiszen betérve az erdőbe mindenhol e közkedvelt növénybe botlik a természetkedvelő. A Bélap völgynek vagy Törpék házának is nevezett füves rét az erdő közvetlen előterében található, amely piknikezésre, családi kikapcsolódásra kiváló terület.

Szépkilátó

A Szépkilátó Balatongyörök és a Balaton legszebb, legcsodálatosabb panorámáját nyújtja, mely szabadon látogatható. Ingyenes parkoló, piknik asztalok, büfék várják az arra látogatókat.

Római forrás

A Szépkilátó alatti domb tövében található forrás elnevezése eredetére utal.
A forrás jelenleg egy kőkúton keresztül csordogál az árnyas fák tövében. Vize kristálytiszta, környéke igényes, tiszta, rendezett. Szalonnasütő és padok várják a nyári forróság elől menekülni vágyó természetkedvelőket. A forrás vize csendesen csordogál, felszínre törése után kis tavacskát hoz létre, amely üdítő látványt nyújt a megfáradt utazónak.

Képek a balatongyöröki piknikezésről

Megosztás Email