Történelem dióhéjban: magyar szabadkőművesek

2024. március 21. 17:00 - 18:308313 Balatongyörök, Kossuth Lajos utca 29.
„Én nekem a kőművesség oly társaság, a mely egy kis karikát csinál a legjobb szívű emberekből, melyben az ember elfelejti azt a nagy egyenetlenséget, a mely a külső világban van…”
(Kazinczy Ferenc, 1790.)
„Történelem dióhéjban” című előadássorozatunk során elsősorban a magyar történelem érdekes eseményeit és szereplőit mutatjuk be különböző előadók segítségével, vagy éppen helytörténeti témákat járunk körbe.
A magyar szabadkőművesekről Tar Ferenc történész tart előadást.
időpont: 2024.03.24. (csütörtök) 17 óra
helyszín: Bertha Bulcsu Művelődési Ház és Könyvtár – Balatongyörök, Kossuth u. 29.
Mi a szabadkőművesség?
„Lényegileg emberbarát, filozófiai és progresszív szövetségként a szabadkőművesség célja az igazság keresése, az erkölcs tanulmányozása és a szolidaritás gyakorlása: az emberiség anyagi és erkölcsi fejlesztésén, intellektuális és társadalmi tökéletesítésén dolgozik.”
(A Grand Orient francia páholy mai meghatározása)

Rendezvényeinken kép-és videófelvételek készülnek, melyeken felismerhetők, beazonosíthatók lehetnek az azon szereplő személyek. A felvételek az önkormányzat által kiadott újságban, valamint a szervező intézmények weboldalain, közösségi médiás felületein felhasználásra kerülhetnek. Az adatkezeléssel kapcsolatban részletes tájékoztató a helyszínen elhelyezett közleményben található.
Megosztás Email