Én és a hangszerem – vendégünk: Horváth Kornél, Kossuth- és Prima-díjas ütőhangszeres előadóművész

2023. július 28. 20:00 - 21:308313 Balatongyörök, Kossuth Lajos utca 29.
Egy jóízú zenés beszélgetésre invitáljuk az érdeklődőket.
Vendégünk Horváth Kornél, aki különleges és egyedi ütéstechnikájának köszönhetően ma a világ egyik legeredetibb ütőhangszerese. Igazán a Trió Stendhal-lal (1987-1993) lett országosan közismert zenész, a trió tagjaként Dés Lászlóval és Snétberger Ferenccel értek el ez ideig Magyarországon páratlan sikert. Horváth Kornélt 2016-ban a világ legjobb ütőhangszeresévé választották a rangos brit Rhythm zenei magazin szavazásán. 2022-ben Prima-díjban részesült.
Erre az estére egy művészbarátja, Orosz Zoltán harmonikaművész kíséri el, aki hangszerének egyik legsokoldalúbb és legkeresettebb művésze.
A két kiváló muzsikus 2008-ban lépett közös koncerttel és különleges hangszer-összeállítással a közönség elé. Zenéjük nehezen sorolható bármely műfaji kategóriába, mivel produkciójukban fellelhetőek a klasszikus, a jazz és a folk zene elemei, igazi XXI. századi zenével varázsolva el a közönséget. A világklasszis duó repertoárjában fontos szerepet kap az improvizáció; hangszeres virtuozitásuk és játékuk dinamikai gazdagsága igazi energiabomba!
Helyszín: a Bertha Bulcsu Művelődési Ház és Könyvtár udvara – rossz idő esetén az épület nagyterme
A Pajta Program eseményei a Veszprém-Balaton 2023 Európa Kulturális Fővárosa program részeként valósulnak meg.

#veszprembalaton2023 #veb2023 #pajtaprogram #györökikultúrmorzsázó #Balatongyörök

Rendezvényeinken kép-és videófelvételek készülnek, melyeken felismerhetők, beazonosíthatók lehetnek az azon szereplő személyek. A felvételek az önkormányzat által kiadott újságban, valamint a szervező intézmények weboldalain, közösségi médiás felületein felhasználásra kerülhetnek. Az adatkezeléssel kapcsolatban részletes tájékoztató a helyszínen elhelyezett közleményben található.
Megosztás Email