Én és a hangszerem – beszélgetés Koncz Zsuzsával és Bródy Jánossal

2023. szeptember 9. 16:00 - 17:308313 Balatongyörök, Kossuth Lajos utca 1

‼️ Köszönjük a regisztrációkat, de több jelentkezést nem tudunk fogadni!
A rendezvénysátor mérete adott, ezért több főt már nem tudunk leültetni. Jó idő esetén  – akkor nem kerülnek fel a sátor oldalfalai – természetesen a sátor mellől is élvezhetik a beszélgetést, bár ülőhely nélkül.  Köszönjük a megértésüket‼️

A Györöki KultúrMorzsázó programsorozat részeként megrendezett Én és a hangszerem előadásai során ismert zenészekkel beszélgetünk, melybe a közönséget is bevonjuk. Nálunk mindig ér kérdezni!
Kivételesen ezen az estén NEM kíséri zenés produkció a programot, de izgalmas beszélgetésre számíthatunk így is.
Ezúttal az ország egyik legkiválóbb énekesével, Koncz Zsuzsa Kossuth- és Liszt Ferenc-díjas magyar előadóművésszel és énekesnővel, valamint Bródy János Kossuth- és Liszt Ferenc-díjas magyar énekes, gitáros, zeneszerző, szövegíróval beszélgetünk.
A beszélgetés különleges apropója, hogy a két művész 1963-ban találkozott először Balatongyörökön. A Gréczy – Retkes szerzőpáros a Bródy című kötetében így írta le a találkozást: „A mólón éppen mindenki Zsuzsát kérlelte, hogy énekeljen, kíséret nélkül azonban nem akart kötélnek állni. Bródy, aki történetesen Koncz barátnőjébe volt szerelmes, szaladt haza a hangszeréért – közben jó nagyot esett – , s ebből lett az első közös fellépés.”
A beszélgetést megelőzően 15 órakor ünnepélyes táblaavatásra kerül sor a györöki mólónál a két művész találkozására emlékezve. Koncz Zsuzsával és Bródy Jánossal Biró Róbert, Balatongyörök polgármestere beszélget.
Időpont: 2023. szeptember 9. (szombat) 16.00 óra
A program időtartama kb. 1-1,5 óra
Helyszín: móló melletti rendezvénysátor (strandbejárattal szemben)
Parkolni a Balaton utcai vagy a Petőfi utcai parkolóban lehet – mindkettő kb. 100-150 méter távolságra van a helyszíntől.
A Pajta Program eseményei a Veszprém-Balaton 2023 Európa Kulturális Fővárosa program részeként valósulnak meg.
Rendezvényeinken kép-és videófelvételek készülnek, melyeken felismerhetők, beazonosíthatók lehetnek az azon szereplő személyek. A felvételek az önkormányzat által kiadott újságban, valamint a szervező intézmények weboldalain, közösségi médiás felületein felhasználásra kerülhetnek. Az adatkezeléssel kapcsolatban részletes tájékoztató a helyszínen elhelyezett közleményben található.
Megosztás Email