Kerékpártúra Balatongyörökről a Balatoni bringaúton

8313 Balatongyörök, Balatoni bringaútKirándulásSport, Aktív

Kerékpártúra Balatongyörökről a Balatoni bringaútonBalatongyörök-Keszthely (10 km)

Balatongyörökön halad át a Balatoni Bringakörút, amely a strand bejárattól pár méterre található.

A bicikliút a településen közvetlenül a tó partján halad, így bringázás közben a panorámában is gyönyörködhetünk. A balatongyöröki szakasz mentén négy kerékpáros pihenő áll a megfáradt biciklisek rendelkezésére.

A balatongyöröki strandbejárónál biciklitároló és egész évben nyitva tartó vizesblokk ivóvíz vételezési lehetőséggel várja az itt megpihenő bicikliseket.

Tovább haladva Keszthely felé útba esik a Szent Mihály domb Vonyarcvashegyen. Ez mindössze pár kilométeres túra, így a kisebbek számára is szívesen ajánljuk. A dombon érdemes megcsodálni a Szent Mihály kápolnát és a balatoni panorámát.

Gyenesdiáson található a Bringatanya, ahol a kerékpárszervíz mellett a Balaton fagyija szolgál hűsítőül.

Tovább haladva a bringakörúton a következő állomás Keszthely. A távolság kb. 10 km. Itt számos látnivaló közül választhatunk: Festetics kastély, Balatoni Múzeum, Csigaparlament, Játékmúzeum, Marcipánmúzeum, Georgikon Majormúzeum. Akinek ez a távolság elegendő, az a keszthelyi kikötőből hajóval könnyen visszajuthat Balatongyörökre.

Balatongyörök-Badacsony (16 km)

Balatongyörökről a másik irányba haladva az első látnivaló a Szépkilátó és a Római-forrás. Érdemes itt megállni, hiszen a Balaton legszebb panorámáját lehet innen megcsodálni. Pihenőpadok, árnyékot adó fák szolgálják a kerekezők feltöltődését.

Tovább indulva hamarosan újabb látnivaló következik, Balatonedericsen az Afrika Múzeum. Gyerekekkel biciklizve különösen érdemes itt megállni, hiszen számukra nagy élmény lehet, s a távolság is ideális a kicsiknek, amely kb. 2 km. Továbbhaladva egy kicsit távolabb Szigliget következik. Számolni kell azzal, hogy a várhoz feljutni bizony komolyabb emelkedő, Szigliget vára viszont csodálatos. Már a bicikliútról is messziről látni a várat, amely méltóságteljesen őrködik a tó fölött. A kilátás lenyűgöző.

Szigligetről a 71-es úton átkelve Badacsonytördemictől már a Római út vezet Badacsonyig, ahol feltétlenül meg kell kóstolni egy pohár híres kéknyelűt. A hegyre is érdemes felmenni, bár kétségtelen, hogy nehéz, meredek terep vezet fel. Visszafelé hajóval, vagy vonattal is eljuthatunk Balatongyörökre, ha már nem szívesen szállnánk kerékpárra a visszaút idejére.

Képek a rövidebb kerékpártúráról

Megosztás Email