Horgászvizek

8313 Balatongyörök, Sport, Aktív

Horgászvizek:
A Balaton igazi horgászparadicsom.

A tó vize bővelkedik őshonos és betelepített fajokban. Balatongyörökön több helyen is lehetőség nyílik horgászásra. Télen a befagyott tóról kellő vastagságú jég mellett lékről lehet horgászni. Ilyenkor a ragadozó halak éhesen portyáznak, s bizony gyakran horogra akadnak. Az igazi horgászidény azonban tavasszal kezdődik s az ősz végéig tart. Ilyenkor bármilyen hal a horogra akadhat, ha a pecás kellően kitartó és trükkös.

A faluban közkedvelt horgászhely a Zsibagyöp, a Soós-öböl, valamint a móló.

Strandszezonon kívül a strand területén is lehet horgászni.

Horgászás szempontjából Balatongyörök rendelkezik a leghosszabb partszakasszal. A faluban a halászat hagyománya a 18. századig nyúlik vissza. A néhány éve megépült 99 férőhelyes csónakkikötő a horgászturizmus fellendítését szolgálja. A csónakkikötő mellett teljesen új épület várja a horgászokat nyilvános illemhellyel. A tó és a falu nem csak a hazai horgászok körében népszerű.

A környék, a Nyugat-Dunántúl bővelkedik természetes vizekben. Itt található a Kis-Balaton, amely természetvédelmi terület, és igazi vízi paradicsom. Itt szinte érintetlen növény-és állatvilággal találkozhat az ide látogató, s fokozott körültekintést is várnak el mindenkitől. A tó déli részén a balatoni horgászjeggyel lehet horgászni.

A Zala folyón való horgászat szintén a Balatonra szóló napijeggyel történik. Folyóvízből könnyebb horgászni, hiszen az áramlások sokszor megmutatják, hol lehetnek a halak.

A Zalának vízminőségi problémái nincsenek, ez részben annak is köszönhető, hogy egész szakasza határainkon belül található.

A folyóban az alábbi halak foghatók: harcsa, süllő, keszeg, ponty, csuka, amur, kárász, balin, pisztráng, domolykó és sügér.

A Zalacsányi sporttó Zalaegerszeg irányába haladva található.

A tóban fogható halak: keszeg, ponty, amur, csuka, kárász, süllő, harcsa, afrikai harcsa.

A tóra napijegy váltható, nyáron faház bérelhető egész napra. A tó szépen gondozott, fa padokkal kialakított, büfé és illemhely található mellette.

Képek a balatongyöröki horgászatról

Megosztás Email