Tudod mit nézel? – rejtélyek és szimbólumok a képzőművészetben: a levélírás művészete

2023. október 5. 18:00 - 19:158313 Balatongyörök, Kossuth Lajos utca 29.
Kardos Laura művészettörténész segítségével próbáljuk megfejteni a művészeti alkotások néha bonyolultnak tűnő jelképrendszerét.
Időpont: 2023.10.05. (csütörtök) 18 óra
Helyszín: Bertha Bulcsu Művelődési Ház és Könyvtár – Balatongyörök, Kossuth Lajos u. 29.
A kézzel írott levél az emberi érintkezés egyik legszemélyesebb formája, ami mára már szinte feledésbe merült. A felgyorsult kommunikáció világában egy pillanatra megállunk, és a levelezés művészi ábrázolása révén elmerülünk azokba a korokba, amikor az írott szó csak lassan jutott el a címzetthez. A középkortól a 20. századig terjedő alkotásokon keresztül átéljük a levél írásának, kézbesítésének és olvasásának izgalmát. Bepillantunk az „ablakon”, amit az ábrázolt levél nyit az író vagy olvasó benső életébe, akár a szerelem kinyilatkoztatását, akár távolból érkező híreket közöl. A levél a néző előtt egy új dimenziót nyit: a tartalmára vonatkozó utalások révén mi is beleleshetünk az üzenet titkaiba.
A Pajta Program eseményei a Veszprém-Balaton 2023 Európa Kulturális Fővárosa program részeként valósulnak meg.
Rendezvényeinken kép-és videófelvételek készülnek, melyeken felismerhetők, beazonosíthatók lehetnek az azon szereplő személyek. A felvételek az önkormányzat által kiadott újságban, valamint a szervező intézmények weboldalain, közösségi médiás felületein felhasználásra kerülhetnek. Az adatkezeléssel kapcsolatban részletes tájékoztató a helyszínen elhelyezett közleményben található.
Megosztás Email