Strandolás

 

Balatongyörök strandja minden szempontból ideális.

A falu központjában található, nagy alapterületen. A strand főbejárat felőli oldalán nagy lidós partszakasz várja a kisgyermekkel érkező fürdőzőket, ahol árnyas fák hűvösében, vagy éppen a napon is találhat magának ideális helyet mindenki. A másik oldalon, a hátsó bejárat felől hagyományos strand, s szintén árnyas és napos területek hívogatják a csobbanni vágyókat. A víz kristálytiszta, a strand kék hullám díjazott minden évben, vize sekély, fokozatosan mélyülő, így gyorsan felmelegszik. A panoráma az egész strand területéről lenyűgöző.

Csodálatos kilátás nyílik a tanúhegyekre, a szigligeti várra, Badacsony méltóságteljes alakjára. Számos büfé, újságárus, nyilvános illemhelyek, kabinok, öltözőfülkék szolgálják a kulturált pihenést. A sportolni vágyók számára igazi paradicsom a balatongyöröki strand. Foci, röplabda, tenisz, vitorlázás, szörfözés, evezés, kosárlabda és még számos sportág közül választhat az, aki aktívan akarja eltölteni szabadidejét. Szervezett formában zajlik a szörf- és vitorlás oktatás, így akár kezdőként is bárki belevághat az ígéretes kalandba. A vízi bicikli szerelmeseinek sem kell aggódni, számtalan különböző alakú és színű vízi jármű közül választhatnak.

A gyerekek legnagyobb örömére vízi csúszda, gyermekmedence, játszóterek, homokozó, ugráló vár, blob, animáció áll rendelkezésre egész nyáron. Az animáció keretében a gyerekek kézműves programokon, sportvetélkedőn és csoportos játékokon vehetnek részt, a szülők nyugodt szívvel hagyhatják gyermekeiket az animátorokra; izgalmas és tartalmas elfoglaltságot biztosítanak a gyerekeknek. Minden ideális elhelyezkedésű, közel van a strandhoz: a hajóállomás a közvetlen szomszédságban található, mint ahogy a vasútállomás, az élelmiszerbolt, a horgászkikötő és a bicikliút is. Kerékpárral könnyen megközelíthető a strand, és a biciklik elhelyezése is megoldott. A strand, mint az egész falu is, nyugodt, családias hangulatú, egész napos kikapcsolódásra kiválóan alkalmas. A strandon a teljes szezonban vízi mentők teljesítenek szolgálatot és állandó orvosi ügyelet biztosított.

Képek