Modern Art Orchestra plays Bartók Béla: 15 Magyar Parasztdal, MAO VEB2023 koncertek

2023. augusztus 11. 19:30 - 21:308313 Balatongyörök, Kossuth Lajos utca 29.
Modern Art Orchestra – Bartók Béla: 15 magyar parasztdal
Klasszikus zene, népzene néptánc, kortárs tánc és jazz találkozása egy előadásban!
A Fitos Dezső Tánctársulat és veszprémi néptáncosok közreműködésével!
Közreműködő szólisták:
Harcsa Veronika – ének
Dresch Mihály – fuhun
Gőz László – basszustrombita
Lukács Miklós – cimbalom
A 19 tagú Modern Art Orchestra
(művészeti vezető: Fekete-Kovács Kornél)
A Tizenöt magyar parasztdal-t Bartók Béla zongorára komponálta. Az eredetileg szóló zongoradarabokat a Modern Art Orchestra kreatív elméi, Bacsó Kristóf, Ávéd János, Subicz Gábor és Fekete-Kovács Kornél írták át nagyzenekarra, melynek során gondosan ügyeltek a dalok eredeti formájának és szólamának megőrzésére. A tizenöt népdal megszólalása között a gyönyörű hangú, kísérletező kedvű énekesnő, Harcsa Veronika, a Kossuth-díjas Dresch Mihály (fuhun), Gőz László trombitaművész (basszustrombita) és a cimbalom-virtuóz Lukács Miklós szólójátéka valamint a MAO kiváló zenészeinek vezetett improvizációja épít hidat. A nemzetközi sikerű Bartók-repertoárját a VEB2023 programban különleges formában adja elő a MAO. A Fitos Dezső Társulat néptánc
művészei is színpadra lépnek. A koncert zenei anyagát egyszerre hatja át Bartók öröksége, és a kreatív, mai muzsika és tánc élménye. A fináléra veszprémi néptáncosok is csatlakoznak a fellépőkhöz!
Rendezvényeinken kép-és videófelvételek készülnek, melyeken felismerhetők, beazonosíthatók lehetnek az azon szereplő személyek. A felvételek az önkormányzat által kiadott újságban, valamint a szervező intézmények weboldalain, közösségi médiás felületein felhasználásra kerülhetnek. Az adatkezeléssel kapcsolatban részletes tájékoztató a helyszínen elhelyezett közleményben található.
Megosztás Email