JazzFiesta (07.27.)

Ha csütörtök, akkor Jazzfiesta! A nyári szezonban minden héten jazzkoncertekkel várjuk a műfaj kedvelőit a Kossuth utcában, a műemlék templom alatti kis téren, karnyújtásnyira a Balaton-parttól.

Kilencedik éve rendezzünk meg a Jazzfiesta koncertsorozatot Balatongyörök egyik legszebb pontján, a Kossuth utcában, a templom alatti téren július és augusztus hónapban, csütörtök esténként. Július 27-én, 20.00 órakor a szinte házigazdának számító Keszthelyi Jazz Műhely mellett fiatal tehetségek játszanak a színpadon.

A budapesti O’ Bridge zenekar a fiatal, tehetséges, keszthelyi születésű zongoristát, Óhídi Leventét és csapatát jelenti, akik hangszeres és énekes jazz slágereket és feldolgozásokat játszanak. Gálffy Gergely-gitár Herbály Kitty-ének Oláh Benedek-dob Gyányi Tamás-bögő Óhidi Levente –zongora.

A Keszthelyi Jazz Műhely egyfajta házigazdája már a kezdetektől a Jazzfiestának az indulástól jelen van a fesztiválon, minden évben kicsit megújulva, új ötletekkel gazdagítva a repertoárt és az előadást. A kitűnő zenészekből álló helyi zenekar több ismert jazz előadóművészt is vendégül látott már, pl. Berki Tamás, Soma, Bódy Madgi stb… Ezúttal a fiatal, helyi tehetségeket karolja fel, és mutatja be a közönségnek. Közreműködnek: Tamás Luca – klarinét, Merics Edit – alt szaxofon, Nagy Dóra – trombita. A zenekar tagjai: Felföldi Gábor – alt szaxofon, klarinét, Varga Endre – fuvola, szaxofon, Hegedűs Gábor – zongora, Gombos László – dob, Schmidt János – bőgő, ének, Mrakovics Bernadett – ének.

19601508_830913140403556_1307997205920468232_n

Balatongyorok_Jazzfiesta_2