Györöki Nyári Tárlat: Verebes György Munkácsy-díjas, Érdemes Művész kiállítása

2024. július 20. 18:00 - 31. 18:008313 Balatongyörök, Kossuth Lajos utca 29.

Sok szerettetel meghívjuk Önöket a Györöki Nyári Tárlatok kiállítássorozat keretében

VEREBES GYÖRGY Munkácsy-díjas, Érdemes Művész kiállításának megnyitójára.

időpont: 2024.07.20. (szombat) 18 óra
helyszín: Bertha Bulcsu Művelődési Ház és Könyvtár – Balatongyörök, Kossuth Lajos u. 29.
Verebes György (1965 Zenta) Munkácsy Mihály-díjas magyar festőművész, zenész, a Szolnoki Művésztelep művészeti vezetője, a Magyar Festészet Napja Alapítvány elnöke, a Magyar Művészeti Akadémia rendes tagja, a Nemzeti Kulturális Alap Képzőművészeti Kollégiuma Magyar Művészeti Akadémia által delegált tagja, a kollégium vezetője.
„Nincs festő, rajzoló, jeleket rovó, vésetet készítő, köveket faragó, agyagot formázó ember, aki ne érezne megilletődöttséget, amikor a nyersanyaggal szemtől szemben áll. A nyersanyag ugyanis az, ami szembesít. Ott áll előtted szűzen és tisztán, mint egy kérdőjel, egy utasításra váró hűséges tekintet, kelyhét széttáró virág, egy önmagát önként áldozatra ajánló test, hadrendbe állt harcra kész sereg. A teremtés lehetősége, a materia prima. A teremtés pedig több, mint lehetőség. A teremtés kötelesség: A fennmaradás, a fenntartás kötelessége. A folyamatos újrateremtés az öröklét biztosítéka, és az ember minden alkotásában ezt az eredeti, szent cselekedetet rituálisan megismétli. „(Verebes György)

Rendezvényeinken kép-és videófelvételek készülnek, melyeken felismerhetők, beazonosíthatók lehetnek az azon szereplő személyek. A felvételek az önkormányzat által kiadott újságban, valamint a szervező intézmények weboldalain, közösségi médiás felületein felhasználásra kerülhetnek. Az adatkezeléssel kapcsolatban részletes tájékoztató a helyszínen elhelyezett közleményben található.
Megosztás Email