Gerzsenyi Gabriella: Három lábbal a földön – könyvbemutató

2023. június 27. 18:00 - 19:308313 Balatongyörök, Kossuth Lajos utca 29.

Gerzsenyi Gabriella 1977-ben született a Kárpátaljai Beregszászban, és 1987-ig ott élt. A kötet első ciklusának írásai ebből az időszakból táplálkoznak.

 

Részlet a Hegyi levegő című elbeszélésből:

 

„A hegy kincseit, a köveket a szovjet gazdaság nyersanyagaként, nagyüzemi bányászattal termelték ki. Márpedig a szovjet gazdaság, az komoly dolog volt. A szovjet nép, akinek szabadságot Lenin adott, folyamatosan azon fáradozott, hogy a gazdaság dübörögjön. (A második osztályos irodalom tankönyvben foglalt mondás pontosan a következőképpen hangzott, hogy aszongya: „Szovjet népnek szabadságot nagy vezérünk Lenin adott”. Mert hát a jó mondás úgy mászik be könnyen a proletár fülbe, ha rímel is.)”

 

A szerzővel Vass Nándor beszélget, aki 1968-73 között Leningrádban volt állami ösztöndíjas diák.

 

Időpont: 2023.06.27. (kedd) 18.00 óra
Helyszín: Bertha Bulcsu MűvelődésiHáz és Könyvtár – Balatongyörök, Kossuth u. 29.

 

A beszélgetés után koccintás és dedikálás is lesz!

 

Rendezvényeinken kép-és videófelvételek készülnek, melyeken felismerhetők, beazonosíthatók lehetnek az azon szereplő személyek. A felvételek az önkormányzat által kiadott újságban, valamint a szervező intézmények weboldalain, közösségi médiás felületein felhasználásra kerülhetnek. Az adatkezeléssel kapcsolatban részletes tájékoztató a helyszínen elhelyezett közleményben található.
Megosztás Email