Danuvián szállni élvezet: Rozsdamarók három keréken Norvégiában

2015-ben pár környékbeli elszánt motoros – a Tapolca melletti Diszelen működő Rozsdamarók Veteránjármű Egyesület tagjai, Krejczinger István, Schenek Balázs és Mohos Csaba – kitalálta, hogy régi Danuvia motorokkal túrát tesz egészen Norvégia legészakibb csücskébe.
Másfél órás élménybeszámolójukban a közönség betekinthet a technikai felkészülésbe, láthatja képeken és videókon a szebbnél szebb tájakat és a megpróbáltatásokat.

Krejczinger István, az egyik résztvevő így ír erről:

Hosszas tervezgetés előzte meg a konkrét elhatározást. 2015. év elején kezdtünk hozzá a motorok beszerzéséhez és felújításához, így az időnk meglehetősen kevés volt, főleg azon tények birtokában, hogy egyikőnknek sem volt korábban Danuvia motorja, és egyikőnk sem motorozott még motorkulis vontatmánnyal.
2015. június végére terveztük az indulást, de az egyedileg legyártandó főtengely, mint főalkatrész késve készült el, így egy hetes késéssel, július 5-én tudtunk elindulni. 30 napos távollétünk alatt számos mulatságos, számos embert próbáló élményben volt részünk, és még ennél is többször volt szükség technikai improvizálásra, hogy utunkat folytatni tudjuk.

Mindhárom motor a 9200 km-es táv megtétele után viharverten ugyan, de lábon ért haza!

Időpont: 2019. március 22., péntek 17.00-18.00 óráig

Helyszín: Bertha Bulcsu Művelődési Ház, 8313 Balatongyörök, Kossuth L. u. 29.