Art Piknik – A földönkívüli élet lehetőségei

2024. augusztus 22. 18:00 - 19:008313 Balatongyörök, Kossuth Lajos utca 29.

Kiss László csillagász előadása

Vendégünk: Kiss László akadémikus, Prima Primissima- és Széchenyi-díjas fizikus, a Magyar Tudományos Akadémia rendes tagja, kutatóprofesszor, a Csillagászati és Földtudományi Kutatóközpont főigazgatója.

Hol van mindenki? A Fermi-paradoxon és a földönkívüli élet lehetőségei
A csillagászat egyik nagy vállalása az asztrobiológia megalapozásához való hozzájárulás. A téma több hullámban is rendkívül felkapott volt az elmúlt évtizedekben és a legújabb csúcstechnikák soha nem látott közelségbe hozhatják az első életjelek kimutatását akár a Naprendszerben, akár közeli exobolygókon. Hol tartunk most, 2024-ben? Miért érdekes ez az egész témakör? Hol van mindenki? Előadásunk részletes áttekintést ad a Fermi-paradoxontól a Földön kívüli élet lehetőségéig, egy rendkívül izgalmas terület legújabb eredményeire alapozva.

 

Rendezvényeinken kép-és videófelvételek készülnek, melyeken felismerhetők, beazonosíthatók lehetnek az azon szereplő személyek. A felvételek az önkormányzat által kiadott újságban, valamint a szervező intézmények weboldalain, közösségi médiás felületein felhasználásra kerülhetnek. Az adatkezeléssel kapcsolatban részletes tájékoztató a helyszínen elhelyezett közleményben található.
Megosztás Email