Afrika Múzeum

 

Az Afrika Múzeum Balatongyörök szomszédságában, Balatonederics településen található.

Szabadtéri állatkerttel rendelkezik, ahol magyar állatfajok mellett afrikai állatok is megtalálhatóak. Vadászati, harci eszközök, bennszülöttek használati eszközei, bútorok, népművészeti tárgyak mellett Afrika-vadászok trófeáit is megcsodálhatja a látogató.

Dr. Nagy Endre afrikavadász a vadászati- és néprajzi gyűjteményének nagy részét 1984-ben családi kúriájába hozta haza Balatonedericsre, s alapította meg a múzeumot. A múzeum magyar vagy német idegenvezetéssel is megtekinthető, kint maszáj kunyhók találhatók, és tevegelésre is van lehetőség, eredeti beduin ruhában, fotózási lehetőséggel. A kisebbeknek ideális a pónilovaglás, a légvár, valamint a játszótér.

Nagyobbaknak csábító lehet a rodeó bika kipróbálása. A minidzsungel szintén vonzó lehet a kicsiknek, és a büfében és ajándéküzletben mindenki kedvére választhat valami kedves emléket erről a különleges helyről. A múzeum könnyen elérhető akár biciklivel, a bicikliúton a táv kb.: 4-5 km. Autóval, vonattal és busszal is könnyen megközelíthető.

Képek az Afrika múzeumról