“A fenntarthatatlan fejlődéstől a Mennyek országáig”

március 28. 17 óra

“A fenntarthatatlan fejlődéstől a Mennyek országáig”

“A tudományos szakemberek egyetértenek abban, hogy világ fejlődése fenntarthatatlan. Elhúzódó környezeti, társadalmi és gazdasági válságnak vagyunk szemtanúi. De hogy végleg pusztulásra van-e ítélve fajunk kapzsisága végett, arról már megoszlanak a vélemények. Végső soron ez persze vallási kérdés; ember embernek farkasa, avagy Isten képmására és hasonlatosságára teremtett lény? Az előadásban mégis tudományos oldalról vesszük szemügyre a válságjelenségeket és fogalmazunk meg vélekedéseket egy pozitív globális jövőről.” (Tóth Gergely)

előadó: Dr. Tóth Gergely, a kaposvári Egyetem Gazdaságtudományi Karának docense. Szakterülete az alternatív közgazdaságtan.

 

Dr. Tóth Gergely a KÖVET egyik alapítója (Budapest, 1995), 10 évig ügyvezető igazgatója, jelenleg főtitkára. 2004-ben családjával Keszthelyre költözött, 12 évig volt a Pannon Egyetem Georgikon Karának főállású oktatója, tanszékvezetője. 2017 óta a Kaposvári Egyetem Gazdaságtudományi Karának docense. Szakterülete az alternatív közgazdaságtan. 2000-2005 között a Hamburg székhelyű International Network for Environmental Management (INEM) ügyvezető igazgatója, majd alelnöke. Huzamosabban tanult vagy dolgozott az Egyesült Államokban, Hollandiában, Németországban, a balti országokban, Erdélyben. A Valóban Felelős Vállalat és a Gazdasággép c. könyvek szerzője, a Sapientia Hittudományi Főiskola és a Budapesti Corvinus Egyetem külső oktatója Hazai és külföldi konferenciák, vállalati tréningek rendszeres előadója. 47 éves, 5 gyermek édesapja