Pályázat

ÚJABB, EURÓPAI UNIÓS FORRÁSBÓL MEGVALÓSULÓ FEJLESZTÉS INDULT BALATONGYÖRÖKÖN

Balatongyörök Község Önkormányzata a nyertes közlekedés fejlesztési pályázatának köszönhetően 199.999.480 Ft-ot fordíthat a község külterületén lévő kerékpárút építésre és a hozzátartozó infrastruktúra fejlesztésre, így a biztonságos közlekedés feltételei javulnak majd.

Októberben kezdődött el annak a projektnek a megvalósítása, melyet az Önkormányzat 2014 márciusában adott be a Közlekedés Operatív Program keretén belül meghirdetett „Térségi elérhetőség javítása” tárgyú, KÖZOP-3.5.0-09 kódjelű felhívásra.
„A biztonságos kerékpározás feltételeinek fejlesztése Balatongyörök külterületén” című projekt megvalósításaként 500 m hosszú, jelenleg vegyes forgalmú mellékutat és egy 920 m hosszú rossz műszaki állapotban lévő kerékpárút szakaszt kiváltva 1155 fm hosszú, új, kizárólag kerékpárforgalom számára fenntartott bicikliút épül. A fejlesztés további eredménye lesz a Balatoni Bringakörút, mint hálózat magasabb
színvonalon működtetetése, hiszen az eddig két elkülönült bicikliút önálló nyomvonal vezetésű kerékpárúttal fog csatlakozni egymáshoz. A 71. sz. út mentén a kerékpárút folytonossága nagyobb szakaszon biztosított lesz, ezáltal a projekt hozzájárul az érintett útszakaszon a biztonságos kerékpározhatóság feltételeinek megteremtéséhez is.
A fent leírt közlekedési szempontok javítása mellett a projektnek turisztikailag pozitív hatásai is vannak. A nagy forgalmú kerékpáros közlekedésbe bekapcsolja a balatongyöröki Szépkilátót, ahonnan a Balaton egyik legszebb panorámája látható.

A projekt keretében beszerzésre került egy nagy teljesítményű többfunkciós traktor is, mely segítségével az elkészülő új és régi bicikliút szakaszok karbantartását fogja elvégezni az önkormányzat.

Kerékpárút fejlesztés képekben

Páylyázati hírek

Kapcsolat

Amennyiben bővebb információt szeretne a projektről, kérjük töltse ki az alábbi űrlapot.