Le a cipőkkel! 5 perc felfrissülés mindenkinek jár!

Kneipp taposóA víz gyógyító erejét már az ókori rómaiak ismerték. A hideg vizes kúrák használata a 18. században jelent meg. Egy angol orvos, Floger nevéhez fűződik, aki egyes betegségek gyógyítására hidegvíz kúrát ajánlott. Ennek az iskolának számos követője akadt, többek között Sebastian Kneipp.

 

Vizes taposó:
A láb vérkeringése fokozható a különböző méretű, formájú és anyagú „talajon” vízben járva, mellyel ingerelhetők a talp reflexzónái. Minden lépésnél emeljük ki a lábfejünket a vízből, gólyajárásszerűen lassan lépegessünk. Ezután hagyjuk lábainkat megszáradni a levegőn, majd melegítsük fel mozgással.
Miután levetetted a cipődet és a zoknidat, a vizes taposóba a szenzorok felőli oldalról indulj, hogy a vízmozgás működésbe lépjen. Az itt található vizes taposó a Balaton vizét használja.

Száraz taposó:
A vizes taposó körül kialakított, különböző méretű, formájú és anyagú „talajon” mezítláb járva fokozhatjuk a láb vérkeringését, a talp reflexiós pontjai stimulálódnak, amely jótékony hatást gyakorol szerveink működésére.
„Ha nem repülhetsz, fuss! Ha nem futhatsz, menj! Ha nem mehetsz, csússz! De bárhogy is legyen: mozogj! (Ifjabb dr. Martin Luther King)

A modern életstílus következtében egyre több ember végez ülőmunkát, illetve a nap többi részében is túlnyomórészt ül, a fizikai munkát végzőknél pedig az egyoldalú terhelés okoz problémát. Egyre terjed a tartászavar, a gerinc rendellenesség, a túlsúly – az elhízás a gyerekek és a fiatalok körében. A rendszeres mozgás az imént említett problémák megelőzésén túl serkenti a vérkeringést, az anyagcserét és a kiválasztási folyamatokat (izzadás), a hormonrendszert és a vegetatív idegrendszert. A szabad levegőn rendszeresen végzett kitartásnövelő edzés meditatív jellegű, elősegíti az endorfinok kiválasztását. Nyugodtabbak leszünk, nem veszítjük el természeti gyökereinket, nő az elégedettségérzésünk. Mozogj heti háromszor 30-40 percet az állóképességed javítása érdekében, ehhez bármelyik mozgási formát választhatod – sétát, túrát, futást, úszást, biciklizést, nordic walkingot.