Strandi beléptetés és jegyárak a 2014-es szezonra

Tisztelt Olvasóink!

Tájékoztatjuk Önöket a községi strandon 2014-ben érvényes jegy- és bérletárakról, továbbá a vonalkódos beléptető-rendszerhez szükséges igazolványok kiadásának rendjéről.

Az aktuális árak az belépőjegy árak oldalon láthatók.

Azokat, akik legkésőbb január 1. napjától Balatongyörökön bejelentett állandó lakóhellyel rendelkeznek és a településen igazolt módon életvitelszerűen élnek, továbbra is megilleti az ingyenes belépésre jogosító bérletigazolvány, az üdülőtulajdonosokat pedig a kedvezményes szezonjegy. Ennek továbbra is feltétele, hogy elmulasztott adóbevallása, illetve adóhátraléka ne legyen a kedvezményezettnek. Ugyancsak fennmaradnak a hozzátartozói (házastárs, a bejegyzett élettárs és az egyeneságbeli rokon) kedvezmények, állandó lakosok esetében két, üdülők esetében további öt ingyenes, illetve kedvezményes jegy váltható ki.

A háromnapos kedvezményes jegyet és a kedvezményes hetijegyet továbbra is igénybe vehetik a West-Balaton Card” kedvezménykártya birtokosai, amit a Tourinform irodától, valamint egyes szállásadóktól lehet igényelni.

Újdonság a csoportos gyermekkedvezmény, amely lehetővé teszi, hogy 20 főtől a csoport gyermek tagjai 20 %-os kedvezményt kapjanak a napijegy árából.

A vonalkódos beléptető-rendszer kiépítése miatt mindenkinek új bérletigazolványt kell csináltatnia, aki ezt eddig nem tette meg. Ennek menete a következő: a körjegyzőségen ki kell kérni az igazolást arról, hogy adóhátraléka, illetve be nem vallott adója nincs a kérelmezőnek. Ezután, ugyancsak a körjegyzőségen elkészülhet az igazolvány, amihez hozni kell egy igazolványképet, valamint egy személyazonosító adatokat tartalmazó fényképes igazolványt (személyi igazolvány, jogosítvány, útlevél) és meg kell jelölni azt az ingatlant, amelyhez a kedvezmény fűződik, vagyis amelyik az állandó lakóhelyül szolgál, illetve amelyik az üdülővendég vagy hozzátartozójának tulajdonában áll. Ezen felül az ingyenjegyet kiváltóknak fizetniük kell 500.,- Ft-ot, amely az igazolványok elkészítésének egyszeri díja. A szezonjegyesektől ezt nem kérjük, a bérlet ára tartalmazza ezt a költséget is.

A vonalkódos igazolványok a körjegyzőségen készülnek és azonnal el is vihetők. Az adóigazolásokat azonban előre ki lehet kérni e-mailen vagy telefonon, azonosítva a megfelelő ingatlant, az adózót. Ekkor a körjegyzőségre érkezve átvehetők az igazolások és már csak az igazolványt kell kiállíttatni.

Türelmüket kérjük, s egyben felhívjuk figyelmüket, hogy a körjegyzőség csak hétköznapokon (HÉTFŐ, SZERDA, PÉNTEK) van nyitva, ezért ennek tudatában előre gondolkodva szervezzék meg az igazolvány kikérésének időpontját.