Elhelyezkedése

Településünk megközelítése, közlekedési információk

Autóval

Balatongyörök könnyedén megközelíthető Budapestről (200 km) az M7-es autópályán, a 170-es lehajtónál lehajtva, Keszthely irányába haladva. Keszthelytől Tapolca irányába haladva a 71-es számú főútvonalon, 9 km-re Keszthelytől, Gyenesdiás és Vonyarcvashegy településeket követően. Sopron irányából a 84-es számú főúton (128 km). További nagyobb városok távolságai autóval: Győr 159 km, Bécs 180 km, Graz 160 km, szlovén határ 80 km, Tapolca 19 km, Sümeg 27 km, Szombathely 98 km, Veszprém 68 km, Pécs 207 km.

Busszal

Balatongyörökön a távolsági buszok legnagyobb részének megállója van. A Balaton északi partján Budapestre közlekedő buszjáratok megállnak, emellett a Tapolca, Szigliget, Veszprém, Székesfehérvár célállomásokig közlekedő buszoknak is van itt megállója. Keszthelyre távolsági és helyi járat buszok közlekednek, utóbbiak a faluközpontot is érintik, illetve onnan indulnak. Közvetlen járattal utazhatunk Hévízre és Zalaegerszegre is. Bővebb menetrendet és jegyárakat a www.volan.hu oldalon találhat.

Vonattal

A településnek két vasúti megállója van, a központi megálló közvetlenül a strand főbejárata előtt található. A jegypénztár Balatongyörökön a nyári hónapokban üzemel. Az itt áthaladó vonatok 90 %-ának megállója van Balatongyörökön, általában az InterCity járatok nem állnak meg itt. Közvetlenül eljuthatunk Tapolcára, Sümegre, Celldömölkre, a másik irányban pedig Keszthelyre, Balatonszentgyörgyre, Pécsre. Részletes információk és menetrend: www.mav-start.hu

Hajóval

A Balatoni Hajózási Zrt. főszezonban közlekedtet rendszeres hajójáratokat Balatongyörök kikötőjének érintésével. Közvetlen járattal juthatunk el Badacsonyba, Szigligetre, Keszthelyre, és több kisebb településre. Bővebb információ www.balatonihajozas.hu oldalon található.

Repülővel

A Fly Balaton repülőtér Sármellék településen, 22km-es távolságra Balatongyöröktől található. Több európai országból érkeznek ide járatok, a repülőtéren igény szerint autó is bérelhető. Bővebb információ a www.flybalaton.com oldalon található.