Balatongyörök applikáció

Elkészült a Balatongyörök applikáció

Töltse le mobil készülékére

Letöltés Google PlayLetölthető az AppStore-ból

Kneipp pontok kisfilmünk

Pályázat

Balatongyörökön az egészséges életmód jegyében valósult meg az NYDOP-2.1.1/F-12 számú pályázat “Le a cipőkkel”… Balatongyörök Kneipp szellemében – élménysétány fejlesztés címmel.

A pályázat keretein belül elkészült a strand család- és kerékpáros-barát fogadóépülete, a strandpénztár mellett a hajópénztár és a Tourinform iroda is helyet kapott. Megújultak a épület előtti tér zöld- és virágos felületei,  a burkolat kialakítása során pedig figyelembe vettük a mozgáskorlátozottak igényeit is.

Az Élménysétányt a több mint 100 éves platánfasor mentén alakítottuk ki. A sétány mentén helyet kapott egy rendezvénytér is fedett színpaddal, ami esős időben is lehetőséget biztosít a rendezvények megtartására. Az Élménysétány végén egy száraz és egy vizes Kneipp taposó, gyógynövényszigetek és meditációs padok kaptak helyet.

Az aktív életmód szolgálatában megújítottuk a gyermek játszóteret és kialakítottunk egy felnőtt fitness parkot is a Balaton közvetlen szomszédságában.

Balatongyörök legszebb pontján, a Szépkilátó alatt, a Római forrásnál szintén helyet kapott egy vizes Kneipp taposó, aminek különlegessége, hogy a domb tövében fakadó forrás táplálja.

A két taposó, a gyógynövényszigetek és meditációs padok valamint a fitness park kialakítása által Balatongyörökön sikerült megvalósítani a Kneipp kúra mind az 5 pillérét.